Otok Krk, TOP destinacija za odmor u Hrvatskoj, turistički biser Kvarnera

Mena

Otok Krk, TOP destinacija za odmor u Hrvatskoj, turistički biser Kvarnera

Svake godine stotine tisuća turista hrle u Hrvatsku kako bi se vlastitim očima divili netaknutoj prirodi, mnoštvu lijepih plaža za svačiji ukus, kristalno čistom moru i brojnim kulturnim znamenitostima. Oni koji imaju priliku posjetiti Hrvatsku, na kraju svog ljetovanja ne budu nikad razočarani jer Hrvatska ima za svakog ponešto.

Otok Krk jedna je od najljepših destinacija za odmor u Hrvatskoj. Otok Krk, koji je mostom povezan s kopnom, nalazi se blizu Rijeke. Na otoku Krku je zračna luka pa tu možete brzo i jednostavno doći i avionom.

Otok Krk nudi svojim gostima prekrasne plaže za djecu i odrasle, skrivene uvale i povijesne spomenike. Ovaj otok u Kvarnerskom zaljevu svojim bogatim ljetnim programom svake sezone privlači sve veći broj turista iz cijelog svijeta.

Donosimo vam pregled najljepših plaža na otoku Krku:

– Zlatna uvala (Velo Čelo), Vela Luka i Oprna na zapadnoj obali otoka Krka, nekoliko kilometara sjeverno od Stare Baške
– Vela Plaza u Baškoj
– Portapisana, Ježevac i Porporela u Krku
– Miramare, Jadran, Kijac i Rosulje u Njivicama
– Malin Draga i Rava u Malinskoj
– Potovošće, Porporela, Melska u Vrbniku
– Pesja, Pušća, Selehovica, Voz, Večja i Mango u Omišlju
– Sv. Marek kod Risike
– Pećine, Lokvišća, Pješčana i Konjska u Šilu i mnoge druge.

Uvale okružene mirisnom mediteranskom vegetacijom daleko od buke i gužve, kao i  pješčano-šljunčane plaže ovog kvarnerskog otoka privlačne su prije svega obiteljima s malom djecom. Ljubitelji vodenih sportova također dolaze na svoje na plažama i obalama otoka Krka. Postoji mnogo odličnih načina i ideja da tople ljetne dane provedete aktivno i sadržajno u krugu obitelji i prijatelja. Plaže su dobro opremljene i uređene te nude pregršt zabavnih sadržaja za djecu i odrasle.

Otok Krk je zbog dobro uređenih biciklističkih staza omiljen među obožavateljima biciklizma. Na raspolaganju su lakše staze namijenjene početnicima i one zahtjevnije koje će odabrati iskusni biciklisti. Na otoku Krku nema mjesta dosadi.

Na Krku ima i mnogo plaža na kojima je vaš četveronožni prijatelj dobrodošao. Ako putujete na Krk s kućnim ljubimcem, onda ćete sigurno posjetiti neku od ovih psećih plaža: Redagara u Krku, Mala Krasa u Puntu, Mala Javna u Vrbniku, Vela plaža u Baškoj i Kijac.

Tijekom boravka na otoku Krku uživat ćete u gastronomskim specijalitetima od svježe ulovljene ribe i drugim savršeno pripremljenim jelima koja odlično idu uz čašu bijelog vina Vrbničke žlahtine. Kvalitetno hrvatsko suho vino Vrbnička žlahtina oduševljava svakog poznavatelja vina. Prepustite se kulinarskim užicima u nekoj od mediteranskih konoba ili u nekom od brojnih krčkih restorana s najboljom domaćom hranom.

Mlađe generacije željne dobrog provoda, koncerata i noćnog života naći se mjesto za izlazak u nekom od barova i klubova gdje se mogu zabaviti do kasno u noć.

Ovaj hrvatski dragulj na Kvarneru poznat je po bogatoj kulturnoj baštini, brojnim samostanima i crkvama. Špilja Biserujka kod sela Rudine, franjevački samostan na otočiću Košljunu, šarmantne povijesne jezgre Dobrinja, Omišlja i Vrbnika, kao i utvrda knezova Frankopana tek čekaju da ih otkrijete. Najstariji hrvatski pisani dokument, Bašćanska ploča, datira iz 12. stoljeća, pronađen je u selu Jurandvor kod Baške. Danas se u crkvi Svete Lucije u Jurandvoru može vidjeti kopija najstarijeg hrvatskog glagoljskog spomenika.

Jesmo li pobudili Vaš interes? Ako ste se odlučili za otok Krk kao destinaciju za ljetovanje i tražite smještaj s bazenom za veću grupu, otkrijte našu ponudu u mjestu Linardići. Nudi se u najam prostrana i ugodna kuća za 10-12 osoba s bazenom u blizini kampa Glavotok i lijepih plaža u Pinezićima. Kućni ljubimci su dozvoljeni uz prethodnu najavu.